Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spektakularna snimka

ČUDESAN BIJEG Centimetri su ga dijelili od ralja smrti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tuljana su doslovce centimetri dijelili od sigurne smrti u raljama morskog psa, no taj je morski sisavac ipak ovaj put bio brži i spretniji, a njegov spektakularan bijeg zabilježila je i kamera.

Kod mjesta Monomoy u američkoj saveznoj državi Massachusetts, nedaleko od obale rta Cod, snimljen je čudesan bijeg tuljana pred morskim psom. Iako su oba morska stvorenja iskočila iz vode u zrak, tuljan je bio okretniji i brži te je za dlaku izbjegao ralje morske nemani.

Pročitajte i ovo Napad morskog psa More puno krvi VIDEO Stravičan napad velike bijele psine: Silovito krenuo prema roniocima, a onda se dogodilo nešto potpuno neočekivano Ilustracija Bliski susret VIDEO Šokantan prizor: Golema psina plivala tik uz brodicu - "Ovo nije normalno"

Snimka je napravljena na svega 10 metara od obale i riječ je bila o dubini od svega 3 metra, prenosi Huffington Post, pozivajući se na izvještaj organizacije Atlantic White Shark Conservancy, koja je objavila video snimku događaja i na svojoj Facebook stranici.

Nije bila riječ o običnom morskom psu, već o velikoj bijeloj psini, tako da je tuljanov čudesan podvig time još i veći.

DEEP BLUE Snimljena najveća bijela psina na svijetu

"To je doista svjedočanstvo brzine i moći koju te životinje mogu proizvesti u tako malo vremena i na tako malo prostora", rekao je za Boston Globe Greg Skomal, iz Odjela za ribarstvo Massachusettsa.

No i velika bijela psina je tijekom tog događaja napravila nešto što se rijetko viđa. "Samo je iskočio iz vode bez zaleta. Nikad to dosad nisam vidio. Znali smo da je to moguće, ali vidjeti to u prirodi i zabilježiti kamerom - sve je na kraju završilo doista dobro", istaknula je Cynthia Wigren iz navedene organizacije.

Velika bijela psina ipak nije dugo ostala gladna, jer iako joj je dotični super-tuljan pobjegao, drugi joj nije uspio pobjeći.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene