Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sretno dijete

Trogodišnji dječak pronašao zlato vrijedno 20 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trogodišnji dječak je igrajući s djedovim detektorom za metal pronašao zlatni privjesak star 500 godina, a koji bi mogao vrijediti više od 20 milijuna kuna.

James Hyatt pronašao je nakit koji datira iz 16. stoljeća usred polja i stručnjaci vjeruju kako je riječ o jednom od četiri slična komada nakita u cijeloj Britaniji.

Pročitajte i ovo Brazilac poginuo padom u duboku rupu - 2 Postao opsjednut Sanjao duha koji mu je rekao da je zlato ispod njegove kuće: Iskopao rupu od 40 metara, a onda se dogodila tragedija Slika nije dostupna Prljav, ali unosan posao VIDEO On zna gdje je lova: U ruke nožić i pinceta pa na sve četiri...

>> FOTO: Treći najveći grumen zlata na svijetu!

'Bio je jako uzbuđen kad je pronašao zlato. Moj sin je jedan od najsretnijih ljudi ikad', kazao je za Sun otac mališana Jason Hyatt. Dječak je zlato pronašao tijekom šetnje poljem u blizini Essexa. Djed je sa sobom nosio detektor metala i dječak ga je upitao može li ga isprobati.

Isti trenutak detektor je zazviždao i kad su krenuli kopati po blatu pronašli su zlatni privjesak. Na poleđini nakita veličine dva i pol centimetra slika je djevice Marije koja drži križ, s imenima trojice kraljeva koji su posjetili Isusa nakon njegova rođenja.

Sličan primjerak je York muzej otkupio za više od 20 milijuna kuna, a novac od ovoga će se podijeliti između anonimnog vlasnika zemljšta i dječakove obitelji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene