Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tako se to radi u Švicarskoj

Tko bi rekao: Projekt drive in bordela potpuni je uspjeh!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Drive in garaže velik su hit među prostitutkama Zuricha i njihovim klijentima.

Prošla je godina dana otkako je u Zurichu postavljen 'drive in' bordel. Švicarske vlasti sada kažu - ovaj projekt postigao je velik uspjeh. Tvrde kako se povećala sigurnost za djelatnice u ovoj branši. U sklopu drive in bordela nalaze se tuševi, kafić i praonica, a u svakom boksu je i gumb za paniku koji prostitutke mogu pritisnuti u slučaju opasnosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija U subotu Umirovljenici traže 13. mirovinu: O njihovu zahtjevu glasat će se na referendumu, hoće li tim putem i Hrvatska? Ilustracija izgubila novac Prijavila krađu, a kada je policija pokucala na vrata imala je što za vidjeti: "Te noći sam se prepala"

Svake noći i ovom bordelu radi u prosjeku 15 prostitutki, a funkcionira na način da mušterije dolaze automobilom, izabiru djelatnicu po svom izboru, ona potom ulazi u automobil i zajedno odlaze u jedan od bokseva koji su stalno pod nadzorom, piše AFP.

Izgradili 9 drive-in garaža za seks

Kako bi dobile dozvolu za rad u drive in bordelu, prostitutke moraju plaćati porez, ali i prestati nuditi svoje usluge na ulicama.

Iako je prostitucija u Švicarskoj legalan zanat još od 1942. godine i dan danas je vrlo opasno baviti se time. 'One ulaze u automobil s nepoznatim muškarcima i ne znaju kuda idu. Voze ih izvan grada, u šume, bilo gdje', kaže Ursula Kocher, šefica ureda za savjetovanje pružateljima seksualnih usluga grada Zuricha.

'Nova regulacija prostitucija na ulicama postigla je svoj cilj - štiti i javnost i pružateljice seksualnih usluga', stoji u priopćenju Grada.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene