Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hoće li preživjeti?

'Izazovi koji stoje pred vragom nisu prestali'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tasmnskog vraga pokosio je prijenosni, virusni karcinom koji uzokuje tumore lica, istrijebivši 60 posto te populacije.

Znanstveno-uzgojni program spasio je sa samog ruba izumiranja kritično ugroženog tasmanskog vraga, tobolčara koji je endemska vrsta na australskom otoku Tasmaniji, izvijestili su u nedjelju mediji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Divovski primjerak FOTO Kada su je vidjeli, oduzela im je dah! Slika nije dostupna Morski 'jednorog' VIDEO Ogromna morska svijetleća neman od 30 METARA!

Izgledi za spas ovog bučnog tobolčara crnog krzna i noćnog mesoždera veličine psa s prijetećim izgledom, bolji su nego u ptroteklom desetljeću, kazao je tasmanski ministar zaštite okoliša Matthew Groom za dnevni list Hobart Mercury.

Prema njegovim riječima, program uzgoja u zoološkim vrtovima i utočištima diljem Australije povećali su broj zdravih 'đavola' na više od 600, što je dovoljno za održavanje populacije u divljini. Tu životinjsku vrstu pokosio je prijenosni, virusni karcinom koji uzokuje tumore lica, istrijebivši 60 posto te populacije.

FOTO Kada su je vidjeli, oduzela im je dah!

'Izazovi koji stoje pred vragom nisu prestali, ali ta je vrsta sada sigurnija od izumiranja nego u proteklom desetljeću', rekao je Groom. Uzgojeni primjerci tasmanskog vraga biti će pušteni u ograđene dijelove divljine Tasmanije. U pripremi je također i cjepivo protiv uzročnika karcinoma, koje će biti primjenjeno na divljim vrstama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene