Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Divovski primjerak

FOTO Kada su je vidjeli, oduzela im je dah!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stručnjake je oduševio metar i pol širok primjerak meduze koju su valovi izbacili na obalu Tasmanije.

Znanstvenici rade na klasifikaciji nove vrste divovske meduze koju su valovi izbacili na obalu Tasmanije. Metar i pol širok primjerak stručnjacima je oduzeo dah, a na njega je naletjela jedna obitelj dok su prikupljali školjke na plaži u Howdenu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važno upozorenje Uzbuna na dalmatinskoj plaži! Liječnici osam puta intervenirali zbog opasnog gosta, objavljene upute što ne smijete napraviti ako ga sretnete Ilustracija ŠTO SE DOGODILO? Mještani otkrili 14 leševa na obali: Novo misteriozno nasukavanje kitova u Tasmaniji

Meduzu su fotografirali i kontaktirali morsku biologinju koja im je objasnila da je taj tip meduze vidjela i prije, ali nikada tako velik primjerak.

VIDEO S ovim stvorenjem bolje se ne igrati... Evo zašto!

'Znamo za njih, ali još nisu klasificirane, nisu imenovane', objasnila je znanstvenica Lisa Gershwin koja s meduzama radi već 20 godina.

Objasnila je da unatoč veličini ova meduza ne ugrožava život.

Znanstvenici su prikupili dovoljno slika i uzoraka koji će im pomoći pri klasifikaciji. Međutim, još je mnogo toga nepoznato oko ove meduze - kao kako jede, diše, gdje joj je stanište.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene