Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slavna špijunka

Tajni život modne ikone: Odavala je tajne nacistima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gabrielle Chanel, poznatija kao Coco Chanel, odavala je tajne podatke nacistima uz pomoć kojih je pokušavala vratiti svoj posao s parfemima.

Francuski dokumentarac 'L'Homre d'un Doute' (Sjena sumnje) javnosi je pokazao arhivske dokumente francuskog Ministarstva obrane koji dokazuju da je Coco Chanel odavala tajne nacističkom režimu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve je poricao Umro najstariji čovjek koji je osuđen za zločine počinjene tijekom holokausta: Ni dana nije proveo u zatvoru Europski parlament Suočavanje s prošlošću Euronews: Zašto neki hrvatski europarlamentarci omalovažavaju zločine iz hrvatske prošlosti?

Ova vijest nije ništa novo, budući da se već neko vrijeme zna o špijunskom životu Coco Chanel, no zanimljivo je kako je ovaj dokumentarac prikazan na francuskoj nacionalnoj televiziji gdje je ova tema strogi tabu, piše Times.

Coco Chanel špijunirala za naciste?

Coco je 1924. godine svoj posao s parfemima prodala židovskoj tvrtki te ga je uz pomoć nacista namjeravala vratiti. Ujedno je bila i u ljubavnoj vezi s visoko pozicioniranim pripadnikom njemačkog Abwehra.

Film je dobio dobre kritike zahvaljujući realnom prikazu života pod nacističkom okupacijom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene