Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan prije Valentinova

Svjetski je dan voljenja samoga sebe!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije sutrašnjeg Valentinova, upravo je danas svjetski dan dan ljubavi prema samome sebi! Slavite li?

Uvijek se govori da prije nego što volite nekoga drugoga prvo morate voljeti sebe. Danas je idealan dan da se toga prisjetite jer je upravo danas Svjetski dan ljubavi prema samome sebi. Stoga se danas nagradite nečim što vas veseli i prisjetite se svih svojih vrlina i zašto ste posebni.

Pročitajte i ovo Crveni križ - 3 Najveći u Hrvatskoj Humanitarci velikog srca desetljećima pomažu Hrvatskoj: "Daj dok možeš, moli dragog" Ilustracija Jeste li ga osjetili? Potres kod Ogulina, osjetio se i na području Zagreba i BiH: "Dobro je zatreslo..."

S obzirom da Amerikanci stalno nešto istražuju ovoga smo puta otkrili još jednu njihovu zanimljivu statistiku. A to je da je upravo veljača mjesec kada imaju u prosjeku najveći broj razvoda kojeg ondje najčešće zatraže upravo žene. Ironično, zar ne, s obzirom da veljaču uvijek povezujemo s Valentinovom, danom ljubavi.

Razvod u SAD-u nije nimalo jeftin. Prosječna cijena je veća od 100.000 kuna, a proces traje oko 8 mjeseci, piše Hufftington Post. Nemamo podatke je li i u Hrvatskoj upravo ovaj 'mjesec ljubavi' i mjesec s najvećim brojem razvoda. No jedno znamo, u Hrvatskoj je sve manji broj sklopljenih brakova. Na godinu ih je oko 22.000 dok, za usporedbu, broj razvoda raste i svake ih je godine u prosjeku 5.000. Dobro, ipak smo bolji od Amerikanaca gdje čak 50% brakova završi - razvodom. No, istraživanja pokazuju da sedma godina više nije krizna. Prosječno se razvodimo nakon 14 godina braka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene