Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udri, tuci

Sveopće majmunovo: Ćelava čimpanza izazvala masovnu tučnjavu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naši najbliži genetski rođaci izuzetno su opaki kada napadaju.

S čimpanzama se, našim najbližim genetskim rođacima, nije za šaliti kada postalnu nasilne. Premda još ne postoji konsenzus oko toga koliko su puta snažnije u odnosu na čovjeka (najčešće se može pročitati da su jače otprilike četiri puta, op.a.), nije sporno da njihov dobro plasiran udarac može usmrtiti.

Pročitajte i ovo Ilustracija u bolnici Umro hrvatski povratnik koji je pretučen u Republici Srpskoj: Pokušao je spriječiti krađu drva Ilustracija slijedi kaznena prijava Užas kod Cetingrada! S balkona puškom pucao u magarce

Prije nekoliko godina su istraživači u Ugandi čimpanze promatrali kako organizirane u grupe nemilosrdno do smrti mlate pripadnike svoje vrste zbog teritorija, a je li takvo što bio povod i ovom obračunu, nije najjasnije.

Koliko slatko, toliko i tužno: Bebe čimpanze na povodcu potrčale jedna drugoj u zagrljaj

Bilo kako bilo, posjetitelji zooološkog avrta u Atherstoneu (Engleska) imali su u nedjelju priliku vidjeti kako to izgleda kada se čimpanze međusobno stanu obračunavati, uvjeriti se u rečeno da im se najbolje maknuti s puta kada ih ulovi 'žuta minuta'.

Pogledajte i vi kako je izgledala ta 'masovnjača' koju je započela čimpanza oboljela od alopcije (povod gubitku dlaka i kod tih primata može biti stres ili trauma, op.a.)  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene