455400
455400
455400
455400
455400

Pošten do boli: Policajac sam sebi napisao kaznu zbog prometnog prekršaja

  • , 01.11.2016., 07:21
  • Autor:
  • komentara

Policajac je odlučio olakšati vlastiti novčanik za više od tisuću kuna iako je prijestup mogao zataškati.

 
 
 
 
Tim Glover vjeruje da čovjek uvijek mora preuzeti odgovornost za svoja djela (FOTO: Screenshot)
Tim Glover vjeruje da čovjek uvijek mora preuzeti odgovornost za svoja djela (FOTO: Screenshot)

Tim Glover, policajac iz floridskoga gradića Haines Cityja, kojemu je između ostaloga zadaća pregledavati zapise s nadzornih kamera na semaforima, kaznio je samog sebe nakon što mu je prije dva tjedna jedna od snimaka otkrila da je prošao kroz crveno svjetlo.

Glover je, naravno, video mogao izbrisati i prijestup zataškati, međutim odlučio je učiniti moralno i tretirati sebe kao što bi i svakog drugog građanina.

"Ponekad ovaj posao baš i nije ugodan. Ako sam mogao i morao pisati kazne prijateljima i kolegama, zašto bih od sebe učinio iznimku? Uostalom, tako sam odgojen. Kada učiniš nešto pogrešno, budi čovjek i prihvati odgovornost", pojasnio je tamošnjim novinarima Glover svoju filozofiju, te dodao da si je iz džepa izbio preko tisuću kuna.

Glover je kroz crveno svjetlo prošao početkom rujna tijekom pauze za ručak, ali prekršaja nije bio svjestan sve dok na snimci nije prepoznao službeni automobil kojim se koristi. 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se