Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjeta iz Bijele kuće

Evo što se dogodi kad predsjednik uđe u kafić i sjedne do vas

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Shvatio sam da sam toliko navikao na njegov glas, kretnje, auru, da mi je ignorirati ga bilo jednako lako kao i ne primjećivati što je na TV-u. U stvari, još lakše. Nije više bio predsjednik, već Onaj Kojeg Vidimo Na Twitteru, Onaj Koji Drži Govore. Taj Momak.

Kako to izgleda kada predsjednik države iznenada uđe u vaš kafić i sjedne do vas? Iz prve ruke priču je napisao Robinson Meyer, novinar magazina The Atlantic, a prenio ga je Business Insider.

'S četvrtka na petak boljela me glava, pa sam u petak ujutro odlučio otići do kafića-restorana u susjedstvu. I sjedio sam tako nekoliko sati, prije nego što sam primijetio da su među gostima i nabildani muškarci i žene u odijelima. Nešto bi uljudno rekli gostima, a onda bi ovi izašli sa svojim laptopima.

Pročitajte i ovo Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer Slika nije dostupna Prisegnula u Bijeloj kući Trumpova predizborna pobjeda: Senat potvrdio sutkinju Amy Coney Barett u Vrhovni sud



Vidio sam da je osoblje od nekoliko stolova složilo jedan veliki. Neki ljudi posjedali su okolo, no čelo stola ostalo je nepopunjeno. Pretpostavio sam da se čeka netko važan. Možda neki direktor. No, cijeli taj 'šušur' malo mi je išao na živce, internet je bio loš i odlučio sam zatražiti račun.

Prišao mi je jedan od naočitih muškaraca i upitao: 'Ej, odlaziš li uskoro?' Odgovorio sam da nisam siguran.

Obama poručio ilegalnim useljenicima: 'Izađite iz sjene'

'U redu. Samo sam htio da znaš da uskoro dolazi predsjednik', kaže mi.
Mo'š mislit. Predsjednik čega?

Onda je rekao da su oni agenti.

Shvatio sam: demokracija funkcionira samo ako znamo da su i naši vođe samo ljudi. Ne slažem se s Barackom Obamom oko mnogo toga. No, ipak, želio sam iskustvo iz prve ruke.

Došao je za 40 minuta, u svom SUV-u, nasmiješen. Najprije je otišao na jednu stranu kafića, nasmiješen, i rukovao se, rukovao ...

A ja sam napokon, prvi put u posljednjih sat vremena mogao raditi. Shvatio sam da sam toliko navikao na njegov glas, kretnje, auru, da mi je ignorirati ga bilo jednako lako kao i ne primjećivati što je na TV-u. U stvari, još lakše. Nije više bio predsjednik, već Onaj Kojeg Vidimo Na Twitteru, Onaj Koji Drži Govore. Taj Momak.

Rukovao se s prvom polovicom kafića, pa je došao na drugu. Obratio se nekim ljudima, a onda je primijetio bebu. I nije joj mogao odoljeti. Primio ju je u naručje, a sve je dokumentirao službeni fotograf Bijele kuće.

Nakon bebe, ja. Predsjednik me pogledao ravno u oči i rekao: 'Drago mi je da vas vidim.' Njegove ruke hvataju moju. Grube su poput lopte za baseball.

I time je moja komunikacija s predsjednikom završena. Dobio sam – 'snapchat'. Svojih osam sekundi'. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene