Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prisegnula u Bijeloj kući

Trumpova predizborna pobjeda: Senat potvrdio sutkinju Amy Coney Barett u Vrhovni sud

Senat je konzervativnom većinom izglasao potvrđivanje Amy Coney Barrett za sutkinju Vrhovnog suda.

Američki senat u kojem republikanci imaju većinu donio je u ponedjeljak predsjedniku Donaldu Trumpu veliku predizbornu političku pobjedu potvrdivši Amy Coney Barrett za članicu Vrhovnoga suda te tako proveo konzervativnu preobrazbu najvišega pravosudnog tijela u državi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Imenovanje doživotno Tko je sutkinja koju je Trump nominirao za Vrhovni sud: Majka sedmero djece koja zagovara nošenje oružja i protivi se pobačaju Slika nije dostupna hoće li odgoditi odluku? Trump nominirao Amy Coney Barret za sutkinju Vrhovnog suda, demokrati se boje da će ukinuti pravo na pobačaj

Senat je glasao po stranačkoj dužnosti za potvrđivanje Barrett na doživotni položaj, nadvladavši tako demokrate i stvorivši konzervativnu većinu u odnosu 6:3 u Vrhovnom sudu.

Ulaskom Amy Barrett u Vrhovni sud cementira se jedan od najdesnijih sastava Vrhovnog suda. Pomicanje Vrhovnog suda i federalnog pravosuđa udesno postignuće je predsjednika Trumpa, a potpomognuto čelnikom većine u Senatu Mitchom McConnellom.

Amy Coney Barrett prisegnula je u ponedjeljak na ceremoniji na južnom travnjaku Bijele kuće. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene