Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nikome ni riječi

Godinama skrivao torbu u ormaru: Što je sve Neil Armstrong 'ukrao' na Mjesecu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neil Armstrong s misije na Mjesec kući je donio torbu punu predmeta koje nikada nikome nije spomenuo.

Udovica Neila Armstronga, čovjeka koji je prvi kročio na Mjesec, nakon njegove smrti otkrila je skrivene stvari koje je astronaut uzeo sa Apolla 11.

Armstrong je umro 2012., a supruga Carol donirala je neprocjenjive uspomene, koje je astronaut godinama skrivao, Smithsonian muzeju. Njihova je autentičnost i pripadanje Apollu 11 potvrđena i na NASA-inim stranicama detaljno prikazana.

Čak postoje i snimke na kojima se Armstrong obraća Buzzu Aldronu, astronautu koji je s njim bio u misiji na Mjesec, a u kojima spominje torbu i govori kako je u njoj hrpa smeća koju treba odnijeti na Zemlju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bizarni zvukovi 'ČUJEŠ LI TI TO? TAJ HUK? WOOOOOO' NASA objavila zaboravljene snimke misije Apollo 10 Slika nije dostupna Važno istraživanje PROŠLO JE 50 GODINA Utrka na Mjesec je bila stvarna

VIDEO Ovakav pogled na Zemlju zaista nikada niste vidjeli!

U 40 godina, koliko je prošlo između slijetanja na Mjesec i njegove smrti, Armstrong nikada nije niti jednom riječju spomenuo torbu s dragocjenim artefaktima koja je bila skrivena u ormaru u njegovoj kući u Ohiu. Među predmetima se nalazi i kamera kojom je snimljeno spuštanje Apolla na površinu Mjeseca i ona je najvrjednija stvar iz Armstrongove torbe. U njoj su se još nalazili leće za kameru, različiti kablovi, ogledalo, francuski ključ, remenje od kacige, alat te još neke sitnice, piše Daily Mirror. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene