453279
453279
453279
453279
453279

Čelični "starac" ostao prkosno stajati: Pokušali su most dići u zrak i zabrljali stvar

  • , 12.10.2016., 11:32
  • Autor:
  • komentara

Rušenje mosta Broadway zainteresiralo je više stotina promatrača s obje strane obale, no većina je kućama otišla potpuno razočarana jer nije vidjela najavljeni spektakularni 'pljus' u rijeku.

 
 
 
 
Pokušaj rušenja mosta (Video: APTN)
Pokušaj rušenja mosta (Video: APTN)

Most koji je 93 godine spajao Little Rock i North Little Rock u Arkansasu odbio je pasti unatoč tome što su mu stručnjaci za kontrolirane eksplozije u utorak pokušali presuditi pomoću dinamita.

Rušenje mosta Broadway zainteresiralo je više stotina promatrača s obje strane obale, no većina je kućama otišla potpuno razočarana jer nije vidjela najavljeni spektakularni 'pljus' u rijeku.

Most je naprosto ostao stajati, a njegov su konačan pad dočekali tek rijetki, odnosno oni koji su ostali uz rijeku Arkansas sljedećih pet sati. Tada je stari Broadway napokon skončao jer su njegovu strukturu povukli kablovima.

Novi most vrijedan 98 milijuna dolara trebao bi biti gotov do 29. ožujka, a na njemu će raditi tvrtka Massman Construction of Kansas City. Zanimljivo, prekrši li zadani rok, tu će kompaniju svaki prekoračeni dan stajati 80 tisuća dolara u penalima, ali će isto toliko dobiti u bonusima za svaki dan ako gradnju dovrši prije dogovora. 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se