Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Planet Tatooine'

Star Wars na Zemlji: Znate li tko je živio ovdje?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bilo da ste obožavatelj Star Warsa ili jednostavno želite posjetiti neko posebno mjesto ovo bi mogao biti zanimljiv prijedlog za vas.

Četiri nastavka Star Warsa snimljena su u Tunisu, to jest, 'planetu' koji se zove Tatooine. Zanimljivo je što je većina objekata napravljenih za potrebe snimanja još uvijek u dobrom stanju tako da se ima što razgledati.

Pročitajte i ovo Aviolinije u Hrvatskoj Bolja povezanost je ključ Hrvatska spremna za rekordnu sezonu: Povezani s više od 500 destinacija Uvođenje reda u Splitu - 4 Otvorena sezona uriniranja Pokušavaju uvesti red među razuzdane turiste: Svima koji ne poštuju pravila prijete velike kazne

>> Zbog bivše supruge mora uništiti ovakav stan!

Jedna od njih je i iglu kojeg okružuje samo prostranstvo, a poslužio je za dom Lukea Skywalkera. Iglu je nakon prve trilogije bio rastavljen, no ponovno su ga složili za drugu trilogiju.

Osim Lukeovog iglua možete posjetiti i dom Obi-wan Kenobija. Taj prostor danas koristi lokalni ribar kao skladište. Tu je i Tosche Station, poznat i kao Sidi Jemour na otoku Djerbi, kao i grad Mos Espa gdje možete prošetati Wattovom trgovinom, a ne zaboravite ni na pitoreskni Junland Wastes, to jest Star Wars kanjon na Tatooineu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene