Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bizarno

FOTO Harvard: Otkrili od kojeg dijela ljudskog tijela je knjiga napravljena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rezultati analize korica knjige pokazali su bizarnu povezanost ove knjige i ženske osobe koja je umrla od posljedica moždanog udara...

Nakon pomnog proučavanja jedne zanimljive knjige koja već godima stoji u knjižnici Sveučilišta Harvard, stručnjaci su potvrdili kako su korice knjige izrađene od ni manje ni više već od ljudske kože.

Pročitajte i ovo Isaac Herzog, predsjednik Izraela Otkrio u intervjuu VIDEO Na tijelu mrtvog borca Hamasa pronađena knjiga Mein Kampf: "Proučavao je Hitlerovu ideologiju da mrzi i ubija Židove" Diplomatski pečat - sasvim osobno Tjedan Sveučilišta u Zagrebu "Diplomatski pečat – sasvim osobno": Knjiga koja govori o putu Hrvatske kroz 130 priča diplomata, političara i profesora

Na knjizi francuskog pisca Arsenea Houssayea, 'Des destinees de l'ame' (Sudbina duše) provedeno je niz testova i analiza, a rezultati da se radi o ljudskoj koži potvrđeni su sa 99.9 postotnom sigurnošću.

Alkohol i cigarete ne smanjuju potenciju kod muškaraca. Ali OVO - da!

Prema evidenciji knjižnice, Houssaye je predstavio svoje djelo kao 'meditacija duše i život nakon smrti' svojem prijatelju doktoru, velikom ljubitelju knjiga, sredinom 1880-ih, piše CNN.

Nadležne osobe knjižnice potvrdile su kako je upravo doktor kojem je Houssaye predstavio svoju priču bio zadužen za izradu njezinih korica. A otkriveno je i kako je osim ljudske kože, ostavio još jedan trag. Doktor Ludovic Bouland ostavio je poruku u knjizi.

'Knjiga o ljudskoj duši zaslužuje i ljudske korice', napisao je Bouland.

Rezultati analize korica knjige pokazali su kako se zapravo radi o koži s tijela ženske osobe koja je umrla od posljedica moždanog udara.

FOTO Izloženo rekonstruirano Van Gogovo odsječeno uho

Iako izgleda jezivo, jedan od zaposlenika knjižnice u kojoj je knjiga pronađena, tvrdi kako nekada davno, takve stvari nisu bile neobične. 'Termin antropodermičke bibliopegije, tj. uvez knjiga u ljudskoj koži, pojavio se oko 16. stoljeća', stoji u pripoćenju knjižnice.

'Ispovjedi kriminalaca, često su bile uvezene u kožu osuđenika, a u ono doba je svatko mogao zatražiti da se sjećanje na voljene ljude ovjekovječi upravo takvim koricama', dodaje se u priopćenju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene