456180
456180
456180
456180
456180

Samohranoj majci prijete zatvorom zato što je preko Facebooka prodavala svoj specijalitet

  • , 14.11.2016., 09:13
  • Autor:
  • komentara

Reulas je na toj društvenoj mreži uglavnom s drugim korisnicama razmjenjivala recepte, a kada se pročulo da radi sjajan ceviche, upala je u nevolje.

 
 
 
 
Ceviche, morsko jelo osobito popularno diljem Južne Amerike (FOTO: Screenshot)
Ceviche, morsko jelo osobito popularno diljem Južne Amerike (FOTO: Screenshot)

Mariza Reulas, samohrana majka šestero djece iz Stocktona, mogla bi završiti u zatvoru do godinu dana zato što je putem Facebooka povremeno prodavala što bi skuhala.

Reulas je na toj društvenoj mreži uglavnom s drugim korisnicama razmjenjivala recepte, a kada se pročulo da radi sjajan ceviche, ljudi su od nje koji puta znali naručiti to morsko jelo osobito popularno diljem Južne Amerike.

Za taj je prekršaj u međuvremenu doznala i policija koja je, kako bi se uvjerila da Reulas doista krši zakone, na njezina vrata poslala inspektora u civilu.

Inspektor ju je nakon preuzetog jela prijavio, baš kao i drugih desetak žena zato što su prodavale hranu bez da su prethodno ishodile potrebne dozvole.

I dok su ostale žene prihvatile trogodišnje uvjetne kazne, Reulas se odbila pokoriti ispred okružnog tužitelja, što drugim riječima znači da će o njezinoj sudbini odlučivati sud.

"Nismo mi ti koji su pisali zakone, mi smo tu da ih provodimo. Hrana se naprosto ne smije prodavati bez da je sanitarna inspekcija obavila nužnu provjeru jer tako može doći do ugrožavanja nečijeg života", pojasnila je Kelly McDaniel, tužiteljica okruga San Joaquin, što slovo zakona toliko zamjera samohranoj majci.

 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se