Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sajam milijunaša

Ruski sajam luksuza: Bez tisuću dolara u džepu nema ni ulaza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za ruske bogataše recesije nema. Samo za one dubljeg džepa otvoren je sajam luksuza u Moskvi.

Tradicionalno nazvan sajam milijunaša, privukao je rusku elitu i tajkune koji će tijekom vikenda ondje potrošiti i više od milijardu eura u kupnji luksuznih jahti, automobila, dijamanata i vrhunske tehnike.

Pročitajte i ovo Sajam maslina - 4 Najavljena dobra godina Cijena mnogima omiljenog ulja u godinu dana porasla više od 40 posto, proizvođači objašnjavaju zašto je to tako Andrej Plenković u Virovitici komentirao aktualne teme Plenković o upadu policije u Ministarstvo kulture i kontroverzi oko Turudića: "Nismo mi veslo sisali ovdje osam godina"

Obložen s 270 dijamanata i cijenom od 150 tisuća eura, jedan se lonac prodao u samo nekoliko sekundi. 'Lonac ima 270 dijamanata različitih veličina, ručke su napravljene od 750 standardnih vrsta zlata i teži 739 grama. Dizajniran je za sastanke za stolom i za ljude koji već imaju sve', pojasnila je izlagačica Natalya Oreshkina.

Vrhunska ledena vina, kokteli, skupocjeni nakit i automobili iz snova tek su neki od izložaka koji su se mogli naći na sajmu. Stotine posjetitelja dubljeg džepa, ali i običnih građana za kartu su morale izdvojiti 60 dolara. 'Mislim da svatko tko je došao ima najmanje tisuću dolara u džepu, jer čak i ulaznica je dokaz da niste osoba srednje klase', uvjerena je posjetiteljica Maria Stroganova.

>> Ruski bogataši u panici: Nema kamenica!

Poznato je da je Rusija među deset vodećih zemalja po porastu broja bogataša i ovo je za njih tek još jedan sajam u nizu. Iako se običnom smrtniku od cijena nekih proizvoda zavrti u glavi, za one dubljeg džepa najčešće krize nema. Oni se mogu pitati tek hoće li kupiti jedan ili više skupih proizvoda.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene