Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lova do krova

RONIOCI PRONAŠLI SKRIVENO BLAGO Na svega nekoliko metara od obale

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukoliko u vama živi duh lovca na blago, imajte na umu da to područje još uvijek skriva vrednote koje se daju prodati za otprilike 200 milijuna dolara.

Grupa lovaca na blago predvođena Williamom Bartlettom pogodila je krajem srpnja jackpot jer je samo pet metara od obale, i to gotovo u plićaku, pronašla 350 zlatnika vrijednih čak 4,5 miliuna dolara, odnosno 30 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otkrili lovci na blago Olupina broda skrivala nešto neprocjenjivo... Slika nije dostupna S(p)retnik Kupio običan detektor metala pa pronašao - milijunsko blago!

Ronioci su na blago naletjeli na nenavedenoj lokaciji uz floridsku obalu, a među pronađenim novčićima su zatekli i devet vrlo rijetkih zlatnika napravljenih za španjolskog kralja Filipa V., kojima je svojedobno darivao važne ljude u monarhiji.

Pronađeno blago je prevozila španjolska flota koja se iz Havane vraćala u domovinu i koju je 1715. godine pored današnjeg grada Vero Beacha potopio uragan.

Floridska obitelj pronašla španjolsko blago vrijedno milijun dolara

Točnije, od 12 brodova samo je jedan ostao čitav, dok je pri tragediji poginulo oko tisuću moreplovaca.

William Bartlett i njegova družina područje pretražuju čak četiri mjeseca unutar godine, a budući da je flota prevozila blago čija današnja ukupna vrijednost premašuje 400 milijuna dolara, od lova na to blago se još uvijek da lijepo zaraditi budući da je do danas izronjeno nešto manje od pola potonulog.

Država Florida će od Bartletta i njegove ekipe uzeti 20% pronađenog i izložiti u muzeju u Tallahasseeju, dok će momci ostatak plijena podijeliti između sebe. 

Zainteresirani za lov?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene