Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesvakidašnja priča

Rodila blizance u 61. godini!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna 61-godišnja Brazilka koja već godinama pokušava zatrudnjeti, prošli je tjedan rodila blizance.

Nakon godina neuspješnih pokušaja, Antonia Leticia Asti i njen suprug, 2002. godine odlučili su se za umjetnu oplodnju, no ni to nije dalo rezultata. Nakon toga su htjeli posvojiti djecu, no rečeno im je da su prestari. Stoga je odlučila još jednom pokušati s umjetnom oplodnjom i to s embrijima preostalima od prvog pokušaja umjetne oplodnje, a koji su bili zamrznuti prije deset godina. Rezultat toga su blizanci, djevojčica i dječak, rođeni prošli tjedan.

Pročitajte i ovo Provjereno: Dijete - 4 Uznemirujuće Šokantan razgovor djelatnice socijalne skrbi s djetetom: "Tata se neće zaustaviti, ići će dalje, a ti ćeš na vještačenje i aparate da vide govoriš li istinu" Ilustracija osuđena je Barbara je u 24 godine lažirala 17 trudnoća: Nagurala bi jastuke ispod majice, a dokopala se i rodnih listova

>> Baka rodila svoju unuku

Antonia i njen suprug presretni su i ne smatraju da su prestari za odgoj djece. 'Ja sam najsretnija žena na svijetu', rekla je Antonia. Njen ginekolog je rekao da bi se mnoge žene trebale ugledati na njenu ustrajnost. 'Učinila je nešto što većina ljudi ne uspije. Najteže stvari u životu su često i najzahvalnije', rekao je doktor Orlando de Castro Neto.

I novopečeni otac također je uzbuđen, te je kroz smijeh rekao kako će sada morati više raditi kako bi djeca imala sve što im treba. Najveća prepreka s kojom će se suočiti Antonia je kritičnost društva prema starijim majkama, kažu njeni liječnici. Najstarijom majkom na svijetu postala je 66-godišnja Španjolka koja je 2009. godine također rodila blizance.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene