Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I njegov 'sidekick' Medvedev također

Putin postao legenda: Pridružio se društvu superjunaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
On je Vladimir Putin, državnik u Judo kostimu, koji sjedi u zatamljenoj sobi okružen savjetnicima. U jednom trenutku on se diže i trči u pomoć putnicima autobusa u kojem je postavljena bomba.

Scena je to iz novog stripa o superherojima Putinu i Medvedevu, kojeg je osmislio 25-godišnji slobodni PR konzultant Sergej Kalenik. Naravno, Putin ne može bez svojeg partnera, ruskog predsjednika Dmitrija Medvedeva, koji je svojevrsni 'tech-freak' u medvjeđem kostimu i koji Putinu pomaže spasiti putnike iz autobusa.

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev "Ubijte ih sve!" Putinov trbuhozborac najavio brutalnu osvetu za pokolj: "Moraju biti ubijeni, ali mnogo je važnije od toga..." Dmitrij Medvedev Više od 130 mrtvih Medvedev o pokolju u Moskvi: "Osvetit ćemo svakog od njih. Samo čekajte, gadovi"

Strip je preko noći postao prava internet senzacija u Rusiji. Strip nosi naziv 'Superputin, čovjek kao i svaki drugi', a radnja se odvija u Moskvi 2012., 'godinu dana prije smaka svijeta'. Zaplet radnje sličan je onom iz američkog akcijskog filma 'Brzina'. Strip je postavljen na posebnu internetsku stranicu, a u samo tjedan i pol dana, ta je stranica zabilježila gotovo pet milijuna posjeta, prenosi Reuters.

Kalenik ističe da je ovim projektom htio unijeti svježinu u inače vrlo depresivnu rusku političku scenu i poglede Rusa na Putina. 'Meni se čini da je smijeh najjače oružje na svijetu i da se njime može riješiti bilo koji problem. Ako se smijete Putinu i Medvedevu, počinjete ih doživljavati nešto blaže. Postoji velik problem u ruskom društvu, koje se ili vrlo pozitivno osvrće na Putina, u smislu da kažu kako 'on sve divno radi', ili potpuno negativno pa kažu da 'radi sve kako ne treba'. Putin, zapravo, ima i dobre i loše karakteristike', ističe Kalenik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene