441907
441907
441907
441907
441907

Profesor na leđima nosio bebu studentice kako bi ona mogla pratiti predavanje

  • , 30.06.2016., 16:20
  • Autor:
  • komentara

Profesor Kahi nije želio da mlada majka napusti predavanje pa je bebu uzeo k sebi.

 
 
 
 
Gesta profesora oduševila je svijet (FOTO: Atito Kpata)
Gesta profesora oduševila je svijet (FOTO: Atito Kpata)

Fotografija profesora Honorea Kahija sa Sveučilišta Bouake u Obali Bjelokosti, na kojoj ga je moguće vidjeti kako drži predavanje dok na leđima nosi bebu jedne od studentica, preplavila je društvene mreže.

Plemenitom gestom profesor Kahi ponudio se kao babysitter za vrijeme predavanja kako bi bebina majka, mlada studentica, mogla nesmetano pratiti njegovo nastavu.

Kahi je kazao kako su studenti isprva bili iznenađeni, da su se smijuckali i potom ga fotografirali, no i da su na kraju shvatili kako je njegov potez ono što bi u takvoj situaciji trebao učiniti svatko tko mladim majkama-studenticama želi pomoći u nastavku obrazovanja.

Ovaj profesor komunikacija na Sveučilištu Bouake za BBC je rekao da žene ne smije obeshrabriti tuđi stav o tome što bi ili što ne bi trebale činiti.

Po podacima UN-a djevojčice u subsaharskoj Africi rjeđe su u prilici završiti bilo kakvu školu, a osobito ih je malo na sveučilištima.

"Ovdje uglavnom prevladava muški šovinizam", kazao je Kahi, objasnivši da je djetešce uzeo i stavio u leđnu nosiljku jer je počelo plakati. Dodao je i da nije želio da mlada majka napusti predavanje pa ga je uzeo k sebi. Mirni ritmični pokreti i profesorov blag glas umirili su bebu koja je vrlo brzo zaspala. (Hina)

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se