Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Muškarcima stiže sretna vijest!

Prijeti li izumiranje muškog gena?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uspoređivanje X i Y kromosoma dovela je do nekih novih studija o muškom genu. Muškarcima stiže sretna vijest!

Teorije Australian National Universityja i profesora genetike Briana Sykesa iz 2003. godine ipak su pretjerane. Naime, oni su istraživanjima došli do zaključka da će muški gen izumrijeti za 5 milijuna godina odnodno 100 tisuća godina po procjenama Sykesa.

Pročitajte i ovo Gužva u Frankopanskoj ulici - 4 Zanimljivi podaci Kako su glasale žene, za koga nisu glasali muškarci, kome su povjerenje dali mladi? Slika nije dostupna Je li prekid u genima? Gen, druženje s rodbinom: Nevjerojatni razlozi za razvod

Ljudske stanice nose 23 para kromosoma uključujući jedan par koji određuje spol. Iako se dosad vjerovalo da će muška vrsta izgubiti svoj gen, muškarci ipak neće izumrijeti ako je vjerovati najnovijoj studiji doktorice Jennifer Hughes s Whitehead Instituta.

U prethodnim studijama iz 2005. ljudski kromosom Y ispitivan je na čimpanzama čija se vrta od ljudske razlikuje oko 6 milijuna godina.
'Y ne ide nigdje!', izjavila je Hughes za BBC News. "Mi ne možemo isključiti mogućnost da se to ne bi moglo dogoditi, ali geni koji se nalazi u kromosomu Y ostaju tu gdje jesu.'

(BBC)

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene