Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umjetničko djelo

Prepoznajete li ovu kuću?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako ste obožavatelj Gospodara prstenova, ova će vas replika oduševiti. Umjetnik Jeremy Telford proveo je 40 sati stvarajući kopiju kuće Bilba Bagginsa od 2600 balona.

Balone vole i veliki i mali, posebno kada se od njih napravi nešto poput ovoga. Američki umjetnik Jeremy Telford uzeo je slobodan vikend kako bi od 2600 balona napravio repliku dnevnog boravka obitelji Baggins iz popularnog Gospodara prstenova J.R.R. Tolkiena.

Pročitajte i ovo Novac za kuću prikupljen - 3 Veliko srce Hrvatske U plamenu im je nestao cijeli život, no pomoć je brzo stigla: Skupljen je novac za kuću obitelji sa sedmero djece, ali postoji jedan problem Kuća stradala u požaru - 2 Sve je progutao plamen Podigli su kredit da bi svojoj deveteročlanoj obitelji osigurali život, a onda je u trenutku sve nestalo: "Suze, užas, noge su se odsjekle"

Iako replika možda nije precizna kao što je to ona u filmu Petera Jacksona, ali ipak Jeremyju skidamo kapu do poda. Jeremy je veliku pažnju posvetio i najsitnijim detaljima kao što je kamin, luster i pokućstvo koje je Tolkien opisao u svojim knjigama, piše Oddity Central.

>> Novi Zeland pušta u promet novac s likovima iz 'Hobbita'!

'Prvo sam na internetu proučavao englesko pokućstvo 18. stoljeća, zatim sam ponovni pročitao Hobbita i počeo raditi skice kuće', rekao je Jeremy.

Budući da slike ne bi mogle dočarati veličinu ove kreacije, umjetnik je napravio time-lapse video koji prati svih 40 sati njegova rada, a kojeg možete pogledati i vi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene