Koktel majstor Dave Arnold vraća dašak 18. stoljeća u moderna vremena, a 'Zmaj koji riga vatru', njegov je izum. S prijelaza 17. na 18. stoljeće, ukoliko biste u taverni zatražili toplo piće, gazda bi koktel promiješao usijanim žaračem, uz plamen koji suklja van čaše.
Moderni barovi danas rijetko izvode tako vatrene ekshibicije s koktelima, no Arnold ističe prednosti ovakve metoda pripravljanja toplog pića. Uranjanjem usijanog žarača u mješavinu pročišćenog soka od naranče, čaja i ruma, karameliziraju se šećeri u piću i pale alkoholne pare, što znatno mijenja okus pića, za razliku od normalnog prokuhavanja, prenosi popsci.com.
Kako to izgleda kad se piće pripravlja na način da ga se promiješa žaračem na 815 stupnjeva, pogledajte u priloženom videu. Jedno je sigurno, tako toplo piće svima bi dobro došlo u ove hladne zimske dane.
-
Zaštitnici hrvatskog neba
Dnevnik Nove TV doznaje kad će Rafalei sljedeći put proparati nebo. Zamjenik zapovjednika HRZ-a: "Situacija nije ista kao s MiG-ovima"
-
Iz minute u minutu
Je li HDZ blizu dogovora s DP-om? Grbin otkrio tko mu je sve dao podršku, analitičar o Milanoviću: "Napravio je grešku"
-
Neće biti mandatar
Nakon što je od njega odustao i SDP, što je preostalo Milanoviću? "Operacija nije uspjela, ali..."