Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spriječio tragediju

Pilotu koji je spasio 439 života nagrada od tri milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istragom je utvrđeno da su putnike i članove posada u opasnost doveli djelatnici kontrole zračne plovidbe.

He Chao, kineski pilot koji je prije mjesec dana u Šangaju spasio 439 života, nagrađen je s tri milijuna kuna. Novac su mu uručili čelnici zrakoplovne kompanije China Eastern Airlines za koju leti, a koji su daljnjih 600 tisuća kuna odlučili podijeliti i ostalom osoblju u zrakoplovu.

Pročitajte i ovo Policijskim automobilom udarili dijete na romobilu na zagrebačkom Jarunu Nesreća u Zagrebu Policajci automobilom udarili dijete (10) na romobilu: Zadržano je u bolnici, doznali smo težinu ozljeda Filipinski ratni brod Odnosi su na prekretnici Proključalo na Dalekom istoku, SAD je spreman intervenirati: "Nitko nas neće pokoriti, odgovorit ćemo na napade"

He Chao je 11. listopada tek koju minutu iza podneva izvanredno reagirao dok je upravljao Airbusom A320 te je dodao gas u trenutku kada je ugledao da se na pisti ispred njega nalazi kolega iz iste kompanije koji je svoj Airbus A330 upravo spustio.

Tako je uspio uhvatiti dovoljnu brzinu kako bi zrakoplov podigao na vrijeme, a simulacija koju su naknadno izradili članovi Kineske agencije za civilno zrakoplovstvo je otkrila da je fatalni sudar izbjegao za svega 19 metara.

Istragom je utvrđeno da su 413 putnika i 26 članova posada u smrtnu opasnost doveli pripadnici kontrole zračne plovidbe, zbog čega su dvojica djelatnika ostali bez dozvola za rad dok ih je još 13 kažnjeno. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene