Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umjetničko izražavanje

Ovako izgledaju prazne ljudske misli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kad umjetnik prikopča svoj mozak na stroj koji izrađuje skulpture, rezultat je sve samo ne predvidiv.

Gustav Metzger pokušao je ne razmišljati o ničem te na taj način dobiti jedinstvenu skulpturu 'praznine' ljudske misli, no ono što je dobio, više podsjeća na kaos, nego na nešto lišeno svih oblika.

Pročitajte i ovo Ilustracija ''Banksy'' u Zaragozi Policija razbila kriminalnu grupu koja je krivotvorila i prodavala radove najpoznatijeg nepoznatog umjetnika na svijetu Slika nije dostupna Na platou Gradec ZAGREBAČKO 'LEDOZEMLJE' Uz pomoć motorne pile do prekrasnih ledenih skulptura

>> Naše misli utječu na ishod događanja!

U priloženoj fotografiji, možete pogledati kako izgleda prazna ljudska misao. Dok bi netko možda očekivao nešto neinteresantno, poput jednostavnog geometrijskog oblika, rezultat je kaotična masa raznoraznih prepletenih oblika, prenosi popsci.com.

Metzger je mozak prikopčao na EEG uređaj, koji je slao signale robotskom stroju za izradu objekata. Umjetnik je pokušavao razmišljati o ničem, a je li uspio, ocijenit će umjetnička kritika. Njegovo djelo nazvano 'Null Object' izloženo je u londonskom Work Galleryju.

Tko zna, možda je Metzger zapravo empirijski uspio dokazati da je, kad čovjek i ne razmišlja o ničemu, u mozgu i dalje živahno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene