Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ideja iz Švicarske

Otputujete na ljetovanje, a kuću vam 'čuva' lažni policijski auto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Švicarskoj se pojavila zanimljiva ponuda u jednoj trgovini automobilima. Mušterijama se nudi najam lažnog policijskog vozila koje parkirano pred kućom odvraća lopove od krađe dok su vlasnici na godišnjem odmoru.

Švicarski vlasnik trgovine automobilima u mjestašcu Sursee, blizu Luzerna, nudi putem oglasa u novinama postavljanje pred kućom zainteresiranih lažnog policijskog automobila koji je sam dotjerao radi odvraćanja eventualnih kradljivaca.

Pročitajte i ovo Policija Očevid u tijeku Teška prometna nesreća kod Siska: Poginula jedna osoba Razbijeno staklo na automobilu parkiranom kod groblja Markovo polje Oglasila se i policija Građanima provaljuju u automobile dok obilaze posljednja počivališta svojih najmilijih: "Dok smo palili svijeću, začuo se..."

"Ne želite da vas okradu, a uskoro odlazite na odmor? Unajmite naš policijski auto, parkirat ćemo ga u željenom trenutku ispred vašeg doma", piše u oglasu koji se prošlog tjedna pojavio u tjedniku Surseea i na internet stranici trgovine automobilima.

>> Muenchen: Provalio u kuću da opere rublje i zalije cvijeće

"U početku to je više bio reklamni trik, ali je oglas izazvao zanimanje i javili su se pojedinci", kazao je Andreas Birrer. Za tjedan dana najma automobila traži 250 švicarskih franaka (200 eura).

Radi se konkretno o vozilu Hyundai i40, jedne od marki koje vlasnik prodaje u svojoj trgovini, s logom "Polizei". Vozilo doprema tegljač pred klijentov dom te ga otprema po isteku ugovora o najmu.

Švicarski zakon zabranjuje vožnju policijskog automobila bilo kome tko nije policajac. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene