Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bongovi stari 2400 g.

Iz ruskih planina stiže važno otkriće o kanabisu i opijumu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jednom u sto godina arheolozi naiđu na ovakvo otkriće.

Dva zlatna bonga, stara 2400 godina, koja su koristili plemenski poglavice Skita, otkriveni su u Caucasus planinama u južnoj Rusiji. U njima je bilo debelog crnog taloga, a prema tim ostacima, znanstvenici su zaključili kako su se iz bongova pušili opijum i kanabis tijekom ceremonijalnih procedura.

Skiti
su bili nomadski ratnici koji su vladali velikim dijelom Europe i Azije između 9. stoljeća prije Krista i 4. stoljeća. Na području gdje je danas Ukrajina osnovali su tzv. Skitsko kraljevstvo koje se protezalo od Dunava do Kine.

Pročitajte i ovo Ljudi odaju počast stradalima u terorističkom napadu u Moskvi 140 mrtvih i 182 ranjenih Nema kraja agoniji nakon terorističkog napada u Moskvi: Još se uvijek traga za 95 nestalih osoba Rusiji je teško povjerovati da je Islamska država odgovorna za teroristički napad Napad u Moskvi Rusiji je teško povjerovati u krivnju Islamske države: "Zapad se požurio pripisati im odgovornost"

Otkriće koje mijenja nama poznatu povijest

Nekoliko povjesničara kaže kako su Skiti pušili jake mješavine kanabisa i opijuma kako bi promijenili svoje stanje uma prije odlaska u bitku.

Osim bongova, u grobu su pronađene i zlatne čaše te prstenje. Zanimljivo je kako su ovi predmeti pronađeni sasvim slučajno kad su ih iskopali građevinski radnici koji su postavljali električne vodove, piše Independent.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene