Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Omjr lošiji nego za dobitak na lutriji

Obitelj dobila dva para blizanaca na isti datum!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolika je šansa da roditelji dvaput dobiju jednojajčane blizance i da se ti blizanci rode na isti datum? Šansa je 17 milijuna naspram jedan i upravo to se dogodilo Tracey i Davoodu Bagebanu iz Velike Britanije.

Oba para blizanaca Bagebanovi su dobili prirodnim putem, a njihovo postignuće zaradilo im je besmrtno mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda. 'To je prava rijetkost i znam koliko sam sretan što imam četvero tako lijepe djece', rekla je za Daily Mail Tracey Bageban.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rođeni ranije VIDEO: Blizanci rođeni u dva desetljeća Slika nije dostupna Nedoumice o identitetu Brat blizanac spasio ga vješanja

Astronomski omjer od 17 milijuna naspram jedan dobiven je počevši od činjenice da svaki 64 porođaj u Velikoj Britaniji na svijet donosi blizance. Iako se umjetnom oplodnjom mogu povećati šanse za rađanje blizanaca, samo 30 posto njih su jednojajčani blizanci. Konačno, šansa da se dva para jednojajčanih blizanaca rodi istim roditeljima i na isti datum, rezultira višemilijunskim omjerom.

Za usporedbu, Bagebanovi su imali više šanse dobiti na nacionalnoj lutriji s omjerom 14 milijuna naspram jedan, nego da im se rode dva seta jednojajčanih blizanaca na isti datum, 27. veljače. Prvo su na svijet dobili Diega i Armanija, a potom blizanke Dolcie i Elisiju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene