Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I do pet piva na dan

Alkoholizam liječe alkoholom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Apstinencija više nije najbolje rješenje za liječenje alkoholičara. U Nizozemskoj se eksperimentira s programom liječenja koji dozvoljava i do pet litara piva na dan.

Naime, u Maliebaan Centru u Amersfoortu rade s okorjelim pijanicama, kojima, tvrde, odricanje od alkohola nije realističan cilj. Većina njih ostala je bez obitelji, krova nad glavom i polako umiru na ulici. Zato je Centar na rubu grada, koji je 20 kilometara udaljen od Amsterdama, izgradio bar u kojem je ovisnicima o alkoholu dozvoljeno piti do pet litara na dan, ali pod određenim uvjetima.

Pročitajte i ovo Talačka kriza u Nizozemskoj Talačka kriza u Nizozemskoj Završila je talačka kriza u Nizozemskoj, maskirani muškarac uhićen Ivica Puljak, gradonačelnik Splita Moguća koalicija s DP-om? Puljak za Dnevnik Nove TV: "Prvi cilj je maknuti HDZ, a potom od Hrvatske napraviti modernu europsku zemlju"

>> Svaki peti muškarac postat će ovisan?

Pivo smiju piti samo tamo, a između svakog mora proći sat vremena. Prvo piće mogu dobiti u 7 i 30 ujutro, a posljednje u 9 i 30 navečer, piše Deutsche Welle. Voditelji projekta ističu kako se održavanjem stalne razine alkohola u krvi ovisnicima lakše pomaže u drugim životnim problemima. Trenutno se u Centru nalazi 20 alkoholičara, koji redovito dobivaju hranu, vitamine i liječničku njegu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene