Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Može li slađe?

Susret koji nije ostavio dvojbe: Ljubav na prvi pogled postoji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gito donedavno nije mogo sanjati da će preživjeti, kamoli da će doživjeti ljubav i steći prijatelja.

Kada su djelatnici Međunarodne udruge za spašavanje životinja prije tri mjeseca na Borneu prvi puta ugledali malenog Gita kako leži odbačen u prljavoj kartonskoj kutiji, pomislili su da su stigli prekasno i da je već mrtav.

Pročitajte i ovo Vuk - 2 Udruge upozoravaju Uhićen splitski psihijatar zbog mučenja 67 pasa i dva vuka: "Kakvi su to ljudi? To su neljudi!" Slika nije dostupna Foto: Roditeljska ljubav u životinjskom svijetu

Siroti je orangutan ležao presavijenih ruku, zgrčen od stravične boli koju je trpio, odnosno potpuno sive kože, što je bila posljedica gadne parazitske infekcije.

Srećom, u malenoj je bebi još bilo života, te je hitno prebačena u kliniku u kojoj su veterinari velikog srca tjednima poduzimali sve što su znali i mogli da je spase.

Neodoljivo: Preslatki mali orangutan 'odvalio' na iluzionistički trik

Naposljetku su u plemenitom djelu i uspjeli, pa i unatoč tome što je Gito bio toliko onemoćao da nije mogao samostalno niti sjediti (možete vidjeti i tu snimku na samom dnu teksta, op.a.).

Danas je Gito pravi mali zaigrani veseljak, a prije nekoliko dana dogodilo mu se nešto o čemu nije mogao niti sanjati dok je čekao da u onoj prljavoj kutiji zauvijek zaklopi oči.

Gitu se dogodila ljubav na prvi pogled, čemu svjedoči i ovaj presladak video objavljen u petak. Ljepotanu je dugo trebalo da odvoji oči s Asoke, svog novog prijatelja i prvog pripadnika vrste kojeg je vidio još otkako su ga kao novorođenče odvojili od majke. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene