Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dirljivo

Njezin nježni div i oslonac: Doga dala novu nadu teško bolesnoj djevojčici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pas George se od Belle ne odvaja kako bi se ona mogla kretati kada i kamo poželi.

Bella Burton, 11-godišnja djevojčica iz američkog gradića Woburna, nažalost mora živjeti s poremećajem od kojeg čovjeku suza krene na oko kada vidi koliko je to patnje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pogledajte ova dva slatka 'bandita' i recite da prijateljstvo nije najdivnija stvar na svijetu Slika nije dostupna Nepokorenog duha Tako se oprašta! Pismo majke umrle od raka dirnulo svijet

Naime, Bella boluje od mukopolisaharidoze tipa IV, odnosno Morquiovog sindroma, što pojednostavljeno rečeno znači da se njezine kosti od rođenja ne razvijaju kako treba zbog nedostatka određenih enzima. 

Sirota je Bella zato oduvijek bila vezana uz štake ili uz invalidska kolica, međutim njezin se život napokon prije desetak mjeseci promijenio na bolje, sve od kada joj je dodijeljena njemačka doga George, savršeno trenirani i od nje trostruko teži uslužni pas za osobe s invaliditetom.

Taksist odbio povesti slijepu osobu s psom vodičem: 'Riječ je o izravnoj diskriminaciji'

George je Belli danas u svakome smislu i pogledu oslonac, te se ne odvaja od nje niti sekunde kako bi se ona mogla kretati kamo i kada to poželi u bilo koje doba dana ili noći.

Dapače, njihovo je prijateljstvo sada otišlo već toliko daleko da ne mogu jedan bez drugoga niti minute, pa George nije više uz Bellu samo u školi ili u njezino slobodno vrijeme, već je tu da ga može zagrliti i kada stigne trenutak za poći na spavanje.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene