Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najjači čovjek na svijetu

Nevjerojatno: Kamion od 26 tona vukao 35 metara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljak Krzysztof Radzikowski je na Svjetskom prvenstvu u snazi koje se održava u Abu Dhabiju oduševio publiku.

Natjecatelji moraju pokazati svoju nevjerojatnu snagu u različitim disciplinama kako bi zaslužili titulu. Možda je jedna od najnevjerojatnijih - vući 26 tona težak kamion 25 metara u manje od 75 sekundi uz pomoć debelog užeta koje je jednim krajem zavezano za natjecatelja a drugim za kamion.

Pročitajte i ovo Saffir-Simpsonova ljestvica snage uragana SNAGA PRIRODE Sve što trebate znati o uraganima: Zašto su toliko moćni i koji je najrazorniji? Davor Bernardić Ljevica zbija redove Predstavljena oporbena "Restart" koalicija: "Naše ime je naš program. Ovo je stožer za obranu Hrvatske od HDZ-a"

>> Nevjerojatno: Vuče vlak od 150 tona!

Iako veoma snažni, mnogi su natjecatelji bili iscrpljeni nakon izazova koji je trajao 75 sekundi. No, pobjednik Krzysztof Radzikowski vukao je kamion relativno lako. U 75 sekundi Poljak je kamion vukao još dodatnih 10 metara.

'Nadao sam se da mogu osvojiti prvenstvo, ali nisam očekivao da će se to i dogoditi', kazao je 30-godišnjak koji iako je pobijedio u ovom izazovu još nije osvojio titulu najjačeg čovjeka na svijetu jer se mora natjecati u još pet zadataka.

Svi natjecatelji fizički su iznimno izdržljivi. Tarmo Mitt iz Estonije, visok je 1,94 metra i težak 150 kilograma. No, njegov mu je izgled donio mnogo neugodnosti u životu. Ne može lako pronaći odjeću i obuću koja mu pristaje, premaleni su mu hotelski kreveti, itd.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene