Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gotovo je umro

Neviđeno: Zahvalni kit skakao od sreće nakon što je spašen iz mreže

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Valentina, kako su je prozvali njezini spasioci, mlada ženka grbavog kita, bila je zapletena u najlonsku mrežu i već toliko malaksala da je bilo gotovo sigurno da će ubrzo umrijeti. Srećom, to se nije dogodilo.

Kada su je uočili mislili su da je mrtva. Ubrzo su shvatili da je ipak živa, no jedva. Imala je sreće da je brodom naišao upravo Michael Fishbach, jedan od osnivača udruge The Great Whale Conservancy koja se bavi zaštitom kitova i podmorja, i njegova obitelj.

Pročitajte i ovo Ilustracija pronašli ih na splavu Sudarili se s kitom i prevrnuli: Osmero jedriličara spašeno na Pacifiku Slika nije dostupna Pothvat vrijedan divljenja Potez hrabrog mornara koji je svijet ostavio bez teksta

Pažljivo su počeli trgati mrežu u koju se kit zapetljao. To je trajalo više od sat vremena, no na kraju se trud isplatio. Uspjeli su je osloboditi, a kad su se vraćali kući imali su što vidjeti. Ženka kita ih je pratila nekoliko kilometara i skokovima im pokazivala svoju sreću i zahvalnost što su je oslobodili.

Grbavi kitovi mogu narasti i više od 15 metara u dužinu i težiti preko 35 tona. Svake godine migriraju više od 25.000 kilometara. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene