Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nasmiješeni poput Williama i Kate

Napravio portret Berlusconija i Ruby od vrećica i selotejpa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U galeriji 'Edward Cutler' u Milanu izložen je portret talijanskog premijera Silvija Berlusconija i Marokanke Ruby napravljen od plastičnih vrećica i selotejpa. Djelo je rad izraelskog umjetnika Dodija Reifenberga.

Tužitelji 74-godišnjeg Berlusconija terete za plaćeni seks s maloljetnicom i zloupotrebu vlasti, a iako se na prvom ročištu nije pojavio na sudu, taj slučaj izaziva pažnju svih svjetskih medija. Iako bi svaki fotograf koji prati suđenje sve dao za ovakvu fotografiju, teško da ćemo ih ikada vidjeti zajedno i to još nasmiješenih lica. No, izraelski umjetnik dao si je truda i od neobičnih materijala napravio portret Berlusconija i marokanske tinejdžerice Karime El Mahroug, zvane Ruby.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Premijer priznao Berlusconi priznao da je platio Ruby, ali za depilaciju Slika nije dostupna Burno u Milanu Gadafi spasio Berlusconija

>> Berlusconi je i njima plaćao za seks?

>> Berlusconi preskače početak suđenja u slučaju 'Ruby'

'Kada sam počeo raditi na portretu imao sam jasan cilj. Želio sam da ljudi misle da gledaju običan, lijep par. Nešto poput princa Williama i Kate Middletone', kazao je 50-godišnji Reifenberg koji nače živi i radi u Belinu.

'Pratim vijesti i osjećam se kao neutralni promatrač u cijelom tom slučaju, no ovu sliku smatram umjetnošću', kazao je vlasnik galerije Edward Cutler, koji osim u Milanu ima galeriju i u Londonu i Zurichu.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene