Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evo gdje je Hrvatska

Možda vas iznenadi gdje se pije najviše vina: 74 litre po osobi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vino se rado pije u finim restoranima, ali i u studentskim sobama, a rado ga piju i Hrvati, ako je vjerovati podacima kalifornijskog Instituta za vino.

Vino je, složit će se mnogi, nevjerojatno piće. Rado se pije i u finim restoranima i u studentskim sobama. Institut za vino iz Kalifornije prati brojne statistike vezane za ovo piće, uključujući i njegovu potrošnju diljem svijeta. Posljednja karta koju su objavili temelji se na podacima za 2012. godinu, a na listi vinopija Hrvati su zauzeli visoko šesto mjesto.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Objavio Vatikan Papa Franjo u posljednji tren otkazao sudjelovanje u važnoj procesiji Očekuje se dobra predsezona Za Uskrs se očekuje više od 100 tisuća dolazaka Očekuje se dobra predsezona: Broj rezervacija premašuje rekordnu 2019.

Ako je vjerovati podacima instituta, stanovnik Hrvatske godišnje u prosjeku popije 42,59 litara vina.

Ovo nikako ne smijete raditi kada naručujete vino

Među najviše pozicioniranim zemljama uglavnom su one europske, a Vatikan je siguran na prvom mjestu s gotovo 74 litre popijene po osobi.

Guardian je pokušao shvatiti zašto se u malenom Vatikanu popilo toliko više nego u ostatku svijeta,ali u ovom trenutku priroda veze Vatikana i vina ostaje misterij.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene