Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stahlhelm

Možda ste i vi kupili jednu: Pogledajte kako su završile kacige njemačkih vojnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kacige popularnog naziva Stahlhelm su iz tvornica izlazile u mnogo vrsta i nisu sve po završetku Drugog svjetskog rata završile kao staro željezo.

Ako je točan podatak da je između 1935. i 1945. godine njemačku vojsku služilo preko 18 milijuna vojnika, a povjesničari tvrde da je Wehrmacht imao upravo toliko pripadnika, jasno je da je po svršetku Drugog svjetskog rata diljem svijeta ostalo razasuto na milijune kaciga poznatih pod nazivom Stahlhelm.

Pročitajte i ovo Ilustracija službeni podaci Oborili rekorde u izvozu oružja, vojnu opremu šalju diljem svijeta: Njemačka udeseterostručila isporuke u Izrael Ilustracija u Grubišnom Polju FOTO Radove oko kuće prekinuo neugodan nalaz: Odmah su nazvali policiju

Gdje su i kako završile? Eto, neke su ljudi ponijeli sa sobom kućama kao suvenire, neke su prisvojile vojske pobjedničkih oružanih snaga, neke u muzejima, a neke i u domaćinstvima!

Upravo tako. Tko bi ga znao, možda ste i vi u svojoj kuhinji imali jednu jer je dio njih pretvoren u posuđe. Da je tome doista bilo tako potvrdio je kratki film snimljen 1946. godine, koji je netko uspio sačuvati i objaviti na YouTubeu.

Tko bi rekao da je oprema s ratišta završila tako da je dio ljudi, primjerice, kroz nju cijedio tjesteninu... 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene