Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi cvijet

MOŽDA IPAK NIJE MIT? 'Ovo otkriće postavlja bitna pitanja o evoluciji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Biolozi su naišli na vrlo zanimljive informacije o jednoj biljci.

Biljka koja nema latice i koja je živjela pod vodom prije 125 milijuna godina smatra se najstarijim poznatim cvijetom na ovom planetu.

Pročitajte i ovo Stephen Hawking o Teoriji Velikog praska (Foto: AFP) Kada je nastalo - vrijeme? Kako bijaše prije početka: Hawking opisao kako je svemir izgledao prije velikog praska Slika nije dostupna Na području Grčke Otkriće koje mijenja tijek evolucije: Pronađeni ljudski otisci stari 6 milijuna godina

Montsechia vidalii nekad je u velikim količinama rasla u jezerima u planinskom području današnje središnje i sjeverne Španjolske. Iako je otkrivena prije stotinjak godina njen pravi značaj uviđen je tek sada.

Cijena kuće pala za pola zbog samo jedne biljke!

Znanstvenici su shvatili da ova biljka, unatoč svom izgledu, pripada rodu angioisperma, odnosno da se radi o cvjetastoj biljci.

'Ovo otkriće postavlja vrlo bitna pitanja o povijesti i evoluciji biljaka kao i o njihovoj ulozi u životima i evoluciji drugih biljaka i životinja', kaže profesor David Dilcher.

Prva biljka je tehnički - mit. Baš kao i 'prvi čovjek'. No prema najnovijim analizama Montsechia vidalii starija je od biljke Archaefructus koju se do sad smatralo najstarijim cvijetom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene