453545
453545
453545
453545
453545

Morski pas provalio u kavez s roniocem

  • , 14.10.2016., 10:46
  • Autor:
  • komentara

Budu li vas ikad nagovarali da u moru iz neposredne blizine promatrate morske pse, imajte na umu da niste 100% sigurni!

 
 
 
 
Ronioc se srećom uspio izvući iz kaveza na vrijeme (FOTO: YouTube/Screenshot)
Ronioc se srećom uspio izvući iz kaveza na vrijeme (FOTO: YouTube/Screenshot)

Ne događa se često, ali je moguće. Morski psi mogu provaliti u kaveze! Imajte to na umu budu li vas ikada nagovarali da ih promatrate iz neposredne blizine, u moru udaljeni svega nekoliko metara ili centimetara.

Jedna je takva krajnje neugodna situacija zabilježena nedavno kod otoka Guadalupe, a prije nego što pogledate snimku, znajte da se ronioc koji se nalazio u kavezu spasio.

Uspio je izaći kroz dno kaveza na vrijeme, ususret dvjema velikim bijelim morskim psinama koje ga srećom nisu stigle napasti.

"Psina nije imala namjeru provaliti, naprosto se situacija tako odvila. Zagrizla je komad tune koji je bio vezan uz uže, pritom ostala na trenutak slijepa što je za tu vrstu normalno, te se slučajno zatekla unutra. Udarila je stranicu kaveza kada je napala plijen i potom se na snagu uspjela iskoprcati iz njega savivši šipke", napisao je muškarac koji je sve to promatrao s broda i dodao:

"Budući da morski psi ne mogu plivati unatrag, životinji nije bilo druge nego da gura naprijed. Dobro je sve ispalo. Prava je sreća da je ronioc u kavezu bio iskusan čovjek koji je pribrano reagirao na opasnost i da je kolega uspio podići gornju stranicu kaveza u pravi čas".

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se