Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije se izvukao

Mora platiti 675 tisuća dolara zbog ilegalnog skidanja glazbe!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Federalni sud u Massachusettsu potvrdio je presudu nižeg suda te osudio Joela Tenenbauma zbog ilegalnog skidanja i daljnje distribucije 31 pjesme sa internet stranice za djeljenje glazbe.

Joela Tenenbauma tužile su najveće distribucijske kuće u Americi, poput Sony BMG Music Entertainment i Warner Brothers Records. Presuda je donesena 2007. godine, međutim Tetenbaumovi odvjetnici su tražili poništenje kazne jer je presuda bila neustavna. Okružni sudac odbio je Tenenbaumov zahtjev za novu porotu jer smatra da je porota pravilno razmotrila sve činjenice na temelju kojih su donijeli presudu.

Tenenbaum je čak i nakon dvije godine upozoravanja nastavio skidati i distribuirati glazbu, zbog čega mu je i dosuđena novčana kazna od 675 tisuća dolara

>> Studentu 675.000 dolara kazne jer je s interneta skinuo 30 pjesama

'Zadoovljni smo jer gospodin Tenenbaum napokon prihvaća da glazbenici i kompanije zaslužuju biti pošteno plaćeni za svoj rad. To smo zapravo od početka i zahtjevali. Samo bi bilo bolje da je priznao ranije kako bi izbjegli cijeli ovaj proces', rekli su iz američke udruge distribucijske industrije (RIAA).

'Razočaran sam ali nisam iznenađen. Zahvalan sam da kazna nije veća, da nisu milijuni u pitanju', rekao je Tenenbaum nakon presude.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene