Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatno

Studentu 675.000 dolara kazne jer je s interneta skinuo 30 pjesama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bostonski student Joel Tenenbaum treba platiti 675.000 dolara zbog ilegalnog skidanja i razmjene pjesama putem interneta, odlučio je Federalni žalbeni sud.

Suđenje Tenenbaumu, inače tek drugo tig tipa u povijesti zemlje, prije dvije godine je završilo presudom da je Udruženju muzičke industrije Amerike (RIAA) dužan platiti 675.000 dolara odštete jer je ilegalno putem interneta skidao i razmjenjivao 30 pjesama. 

Pročitajte i ovo Prometni policajci lažno izdavali kazne za prekršaje Podignuta prijava Kakva akcija! Dvojica policajaca vozačici USKOK-ova auta pokušali naplatiti nepostojeći prekršaj Donald Trump Cjenkao se sa sudom Trumpu istječe vrijeme: Mora platiti 454 milijuna dolara ili bi mogao ostati bez nekretnina

Odluku o visini odštete je donijela porota, a sutkinja Nancy Gertner je iznos odštete smanjila na 67.500 dolara uz obrazloženje da je taj iznos 'neustavno previsok'.

RIAA je međutim, podnijela žalbu na presudu i u petak su dobili prvu rundu. Federalni žalbeni sud je odlučio kako je sutkinja Gertner 'skočila pred rudo i prerano se pozvala na Ustav' i kaznu vratio na početak - na 675.000 dolara.

Pravna bitka se nastavlja. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene