Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razotkrile je slike

Misici oduzeli titulu jer je otkriveno da je neonacist

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kuzkovu je na jednoj od fotografija moguće vidjeti kako drži podignutu desnu ruku uz grafit 14/88, što je numerološka kombinacija brojeva u širokoj uporabi među neonacistima.

Olga Kuzkova, 21-godišnja ljepotica koja je tek nedavno osvojila titulu Miss simpatičnosti u izboru za Miss Ruske nogometne premijer lige, ostala je u utorak bez naslova zato što je u međuvremenu otkriveno da je neonacist.

Pročitajte i ovo Svjedočenje tetorista tko stoji iza napada? Svjedočenje terorista iz Moskve: "Kontaktirao nas je i obećao svakom po 10.000 dolara" Nakon nereda na Poljudu privedeni navijači - 3 Nakon derbija Epilog nereda u Splitu: Uhićeno 16 navijača, među njima i maloljetnici

Kuzkova je tijekom izbora predstavljala slavni moskovski CSKA, klub za koji navija od svoje šeste godine, a 'za koju momčad još igra' javnosti su otkrile slike na njezinom profilu na ruskoj društvenoj mreži VKontakte.

Kuzkovu je tako na jednoj od fotografija moguće vidjeti kako drži podignutu desnu ruku uz grafit 14/88, što je, pojasnimo, numerološka kombinacija brojeva u širokoj uporabi među neonacistima.

FOTO Centrom grada prošetao u majici s kukastim križem

Naime, broj 14 označava slogan od četrnaest riječi "We must secure the existence of our people and a future for white children" (u prijevodu: moramo osigurati budućnost naših ljudi i budućnost za bijelu djecu), dok broj 88 predstavlja pozdrav Heil Hitler.

"Užasno nam je žao što je došlo do ovoga. Naravno da nećemo toleritati fašizam, nacizam i rasizam", izjavio je u utorak izvršni direktor Ruske nogometne premijer lige Sergej Čeban, koji je pozvao javnost da ne napada Kuzkovu:

"Imajte razumijevanja za Olgu. Svi smo u mladosti činili pogreške, pa ponekad i išli krivim putem. Tko je bez grijeha? Ako joj cijela ova situacija pomogne da preispita svoje životne stavove, bit će mi silno drago", dodao je.

Pogledajte neke od spornih fotografija koje je javnosti na Twitteru prenio Toke Moller Theilade, urednik portala Russian Football News (neke od slika možete vidjeti i na sljedećem linku).  

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene