Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Memoari luđaka

U prodaju pustili knjigu masovnog ubojice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Robert Pickton i danas tvrdi da je nevin, da je izabran za žrtveno janje. No javnost, a ni pravosuđe ne vjeruju u tu verziju priče.

Kanadska javnost uspjela je zaustaviti prodaju kontroverzne knjige koju je potpisao Robert Pickton (66), nekadašnji multimiljunaš koji trenutačno služi 25-godišnju zatvorsku kaznu zbog ubojstava šest žena.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna manijak s volge Jezivo priznanje bravara koji je ubio 26 žena: "Zadavio sam ih tiho i brzo'' Ted Bundy (Foto: Florida Department of Corrections) Morbidna memorabilija Ubio je i silovao više od 30 djevojaka: Naočale Teda Bundyja prodane za 50.000 dolara

Pickton je 2007. godine optužen da ih je ubio 26 (u 20 slučajeva presuda nije izrečena), no vjeruje se da niti to nije konačna brojka jer se tijekom suđenja u ćeliji policajcu na tajnom zadatku pohvalio da ih je usmrtio 49 (taj razgovor možete pogledati na dnu članka).

Picktonovu knjigu 29. siječnja je objavio izdavač iz Colorada Outskirts Press, a u nedjelju se pojavila i na Amazonu uz cijenu od 20 dolara.

Zašto ljudi postaju masovni ubojice

Izdavač se u međuvremenu ispričao obiteljima žrtava što se uopće upleo u posao, a još uvijek se istražuje i kako je knjiga napisana na 144 stranice prokrijumčarena iz zatvora.

Koliko je široj javnosti u ovom trenutku poznato, u Picktonovoj se knjizi mogu pronaći transkripti razgovora s policijom, odnosno pročitati njegova tvrdnja da je nevin.

Naime, on i danas tvrde da mu je sve podmetnuto, odnosno da je žrtveno janje, premda su na njihovoj farmi svinja pronađeni DNA tragovi čak 33 nestale žene.

Hoće li Amazon ostati pri odluci da Picktonove memoare više ne prodaje ostaje vidjeti. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene