Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Knut - Sanjar'

Medvjedić Knut će dobiti brončani spomenik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Polarni medvjed Knut, čija je smrt u ožujku prošle godine slomila srca njegovih obožavatelja širom svijeta, dobit će spomenik izliven u bronci, ukrajinskog kipara Josefa Tabačnika, priopćio je berlinski zoološki vrt.

Tabačnikov prijedlog za spomenik 'Knut - Sanjar' pobijedio je na natječaju među 40 drugih jer je "posve drukčiji i vrlo prirodan", rekao je direktor berlinskog ZOO-a Bernhard Blaszkiewitz.

Knut je zarobio srca Nijemaca, ali i ljudi diljem svijeta nakon što ga je majka odbacila netom poslije rođenja pa su se o njemu brinuli čuvari u zoološkom vrtu.

Knut je iznenada uginuo od epileptičnog napada u dobi od četiri godine. Spomenik će u sjećanje vratiti Knutove dane kao mladunca i prikazati kako se sanjivo proteže na stijeni. (Hina)

Pročitajte i ovo Spomenik Draži Mihailoviću nakon otkrivanja spomenika Ministarstvo reagiralo na podizanje spomenika četničkom vođi: "Hrvatska očekuje konkretne poteze Srbije u rješavanju sudbine nestalih" Spomenik Draži Mihailoviću Pristaše i prosvjednici U Beogradu otvorena spomen-soba i otkriven spomenik četničkom vojvodi Draži Mihailoviću

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene