Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Član Mense

Vjerujte, s ovim se 4-godišnjakom NE MOŽETE MJERITI

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dječaka iz Velike Britanije, koji ima tek četiri godine, već sad uspoređuju s velikanima poput Alberta Einsteina, Billa Gatesa i Stephena Hawkinga.

Sherwyn Sarabi ima tek četiri godine, no razumije i uči stvari na razini 9-godišnjeg djeteta. Otkad je navršio tri godine, postao je član Mense, a njegov kvocjent inteligencije je nevjerojatnih 160.

Pročitajte i ovo David Cameron i Penny Wong Jačanje suradnje Australija i Velika Britanija potpisale su sporazum o obrambenoj suradnji: "Moramo biti spremniji nego ikada prije" Ilustracija Kontraproduktivno Britanci imaju novu definiciju ekstremizma: Mogla bi ugroziti slobodu govora

Edukacijski psiholog, dr. Peter Congdon, koji je dječaka testirao, rekao je kako mališan pokazuje iznimno superiornu razinu inteligencije.

Svoje prve riječi Sherwyn je izgovorio u dobi od deset mjeseci, a govorio je u punim rečenicama u dobi od 20 mjeseci, dakle s nepune dvije godine života.

'Ono što je Janica u skijanju to je Domagoj za matematiku'

Njegova mentalna dob je na razini 8 i 9-godišnjaka, a mališan uči te svladava nastavno gradivo te razine. "On je vrlo nadaren, a njegov vokabular je izvan ovog svijeta", superlativi su koje dr. Congdon ne bira kad je u pitanju maleni Sherwyn, prenosi Yahoo News.

"Njegov intelekt doseže najviše moguće razine razumijevanja, a kad priča s vama, ima socijalne vještine znatno starijeg djeteta. Iznimno je neobično za dijete da ima takav tip inteligencije, on je dobio najviše rezultate na testovima", ističe dr. Congdon, koji se specijalizirao za nadarenu djecu, no kad je testirao Sherwyna, znao je da je naišao na vrlo posebno dijete.

Sherwynova majka, Amanda Sarabi (37), kaže kako je njezin sin sretno i zdravo dijete, koje voli puno razgovarati. "Sve propitkuje i dajem sve od sebe kako bi mu odgovorila najbolje što mogu", kaže majka.

No niti to nije sve, jer je Sherwyn već sad pročitao više knjiga u svoje četiri godine, nego mnogi u svijetu, a najdraže su mu, ističe njegova majka, enciklopedije. mališan je dosad pročitao više od 940 knjiga.

Majka mu je bivša učiteljica u školi, koja je napustila posao kako bi se mogla brinuti za supruga Darouda (37), koji se oporavlja od teške prometne nesreće.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene