Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potonuo 1679. godine

Pronađen misteriozni brod koji je nosio nevjerojatno vrijedan teret!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica lovaca na blago, Kevin Dykstra i Frederick Monroe, pronašli su olupinu na dnu jezera tragajući za zlatom koje se, prema legendi, nalazilo na Griffinu.

Dvojica lovaca na blago tvrde da su u dubinama jezera Michigan pronašli ostatke broda iz 17 stoljeća na kojem se nalazilo zlato u vrijednosti od dva milijuna dolara.

Riječ je o brodu Griffin kojeg je 1679. godine izgradio francuski istraživač Rene-Robert Cavelier, no iste je godine potonuo u jezeru Michigan.

Dvojica lovaca na blago, Kevin Dykstra i Frederick Monroe, pronašli su olupinu na dnu jezera tragajući za zlatom koje se, prema legendi, nalazilo na Griffinu. Zaronili su u dubinu jezera, a pregledavajući snimku zaključili su da bi to uistinu mogao biti Griffin.

Pročitajte i ovo Ilustracija kanadski Cape Ray VIDEO Misteriozna olupina nasukala se na obalu, mještani postali pravi detektivi: "Ovo je naša povijest" Slika nije dostupna Jarbol još stoji Lovci na olupine pronašli jedrenjak koji je potonuo prije 213 godina!

VIDEO I jezero može eksplodirati - Evo zašto!

Drugi stručnjaci, međutim, nisu toliko uvjereni i smatraju kako bi olupina na dnu Michigan jezera mogla biti i neki tegljač koji je potonuo kasnije.

Naime, u jezeru su pronađeni ostaci čak 1500 različitih brodova i svako malo javi se netko tko tvrdi da je pronašao baš Griffina, koji je sa sobom nosio najvrjedniji teret, onaj u zlatu, pa je istraživačima i najprimamljiviji, piše Fox News.

No, Kevin Dykstra i Frederick Monroe pronašli su i dio broda za koji kažu da bi mogao biti Grifon ili Grifin, mitsko biće s tijelom lava i glavom orla koje se nalazilo na pramcu francuskog broda.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene