Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljubav koja ne umire

Malo koji čovjek bi napravio ono što radi ovaj pas...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pas Tommy, čija je vlasnica preminula prije dva mjeseca, od njezine smrti ne propušta nijednu misu u maloj crkvi u koju je često odlazila za života i u kojoj je održana i misa zadušnica.

Čim se oko 17 sati oglase zvona crkve Santa Maria Assunta u mjestu San Donaciju u Brindisiju, 12-godišnji njemački ovčar trči prema crkvi i sjeda pred oltar.

Pročitajte i ovo U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik - 1 Sve više stranih radnika U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik: "Veliki su procesi pred nama" Pas Roger pomaže u potrazi VIDEO/FOTO Sreća da nije upao u policiju: Pas Roger postao zvijezda nakon potresa na Tajlandu

Odlazak na misu Tommy izbjegava jedino kad jako kiši. Svećenik don Donato Panna mirnome četveronožnom 'vjerniku' dopušta da nazoči misi, prenosi list Il Messaggero.

Tommyjeva vlasnica, koju su mještani zvali 'Marija od polja', živjela je sama s četiri psa lutalice koje je udomila, u selu San Donaciju blizu Brindisija.

Marijin miljenik bio je Tommy koji ju je uvijek slijedio u njezinim šetnjama i, kako piše Il Messaggero, s gazdaricom redovito odlazio u trgovinu ili u pekarnicu.

>> Dirnut će vas do suza: Ovaj video je hit na internetu!

Dok je Marija bila živa Tommy ju je uvijek strpljivo čekao na ulasku u crkvu, no otkad mu je don Panna dopustio ulazak u crkvu na dan njezina pogreba, on redovito nazoči misama, bez obzira radi li se o vjenčanjima, krštenjima ili pogrebima.

Pogrebne povorke osobito su mu zanimljive i drage. Čim ih opazi, Tommy se mirno uključi u povorku, vjerojatno se nadajući, kako piše Il Messaggero, da će se odnekud pojaviti njegova vlasnica koja je napuštenom psu lutalici pružila toliko ljubavi i pažnje.

Od Marijine smrti o Tommyju se brinu svi seljani maloga mjesta blizu Brindisija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene