Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi na sve

Slavna utrka završena masovnim šaketanjem zavađenih kvartova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Budući da je građanima Siene njihova četvrt svetinja, odnosno da među kvartovima već stoljećima traju trzavice, povod tučnjavi mogla je biti i samo jedna kriva riječ.

Palio, gotovo osam stotina godina staro konjičko nadmetanje u kojemu sudjeluju predstavnici 10 od 17 gradskih četvrti u Sieni, ove je godine dobilo krvavi epilog jer je došlo do masovne tučnjave tek što je pobjednik prošao kroz cilj.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika Sara Duvnjak i Josipa Galić - 2 Humanitarni cilj Za popularnu utrku startnina više nema: "Dobre vijesti su da svi još uvijek mogu sudjelovati"

U općoj su tučnjavi sudjelovali pripadnici dvaju i inače zavađenih četvrti, a situaciju su naposljetku uspjeli primiriti karabinjeri koji su vlastitim tijelima napravili tampon zonu.

Agresivnog motoristu je bejzbol palicom 'izliječio' od želje za tučnjavom

Palio je u Sieni uvjerljivo najvažniji događaj, a jahači svoje kvartove predstavljaju dvaput godišnje, 2. srpnja i 16. kolovoza (ove godine je utrka održana 17. kolovoza zbog lošeg vremena).

Na službenoj stranici tog natjecanja se između ostalog može pročitati da je građanima Siene njihova četvrt svetinja (granice četvrti su utvrđene 1729. godine), odnosno da se ljubav prema svome dijelu grada izdiže čak i iznad ljubavi prema državi i(li) crkvi.

Pa ako je tome uistinu tako, onda i ne čudi što s vremena na vrijeme zaiskri. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene