Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko je ovdje lud?

Bezobrazna akcija: Vi štedite 0%

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od akcija u kojima nas trgovci varaju da daju popust, a cijene su veće, pa do očitog ruganja kupcima s akcijama u kojima ističu kako vi 'štedite' 0%. Pitamo se tko je ovdje lud?

Ukoliko ste uočili slične akcijske cijene koje garantiraju uštedu, a zapravo nemaju veze s njom javite nam na moj.report@novatv.hr.

Pročitajte i ovo Boris Vujčić Hrvatska najgora u Eurozoni Upozorenje guvernera: Glavni doprinos inflaciji daju usluge, rast cijena će se nastaviti Jahorina ni Bosna nije što je bila Cijene na skijalištima u susjednoj zemlji odletjele u nebo! "Sad je trenutak da hitno reagiramo"

Fotografiju bezobrazne akcije od 0% u kojoj trgovci ističu kako vi štedite, ali 'samo' 0%, u redakciju Dnevnik.hr-a poslao je jedan čitatelj.

 

Tajne supermarketa: Otkrivamo trikove na koje svi padamo

Prilikom odlaska u trgovinu svakog nas dana bombardiraju s velikim akcijama. Akcijske cijene 'vrište' sa svih strana, a ponekad im se teško odupiremo. Koliko smo zapravo pažljivi u uočavanju prave akcije, a koliko nas sama riječ 'Akcija' može zavesti?

Sprdnja u Dubrovniku: Popust od jedne lipe!

Na redakcijsku mail adresu stižu najnoviji slučajevi 'akcije' tj. lažnih sniženja koja očito nisu prošla dobro. 

Jedan supermarket u trenutnoj ponudi ima vrtnu ljuljačku, te tvrde kako je ušteda čak 200 kuna. No ono što je naš čitatelj zapazio je da je prijašnja cijena ljuljačke jefinija i to više od trenutno ponuđene uštede.

Tajne supermarketa: Otkrivamo trikove na koje svi padamo

Vrtna ljuljačka koštala je 249 kuna, a sada, na posebnoj akciji vrijedi 499 kuna. Pitamo se tko je ovdje lud i koliko su vrtnih ljuljački na ovoj besmislenoj akciji uspjeli prodati?

U drugom slučaju, gel za kosu 'snižen' je sa 34,90 na 36,90. Ukoliko na ove proizvode ne obratite pažnju, platit ćete više, a bit ćete pod dojmom da ste uštedjeli.

Još jedan primjer neuspjele Akcije. Smeđi šećer na akciji iznosi 89.99 kuna za pola kilograma. Dok je sa strane navedena cijena kilograma koja iznosi 27.98 kuna. Kako je isplativije kupiti pola kilograma za 90 kuna?

Ovakvih je primjera više. Pogledajte priložene fotografije.

'Na slici se jasno vidi neto jogurta (1000g= 1kg) , sitnim slovima navedena je cijena za kg jogurta i ona je jednaka kao 'snižena' cijena. Dok je prekrižena cijena ovdje, samo da namami', napisala je čitateljica. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene