Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobro razmislite

Kojih 200 kalorija biste radije pojeli?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvjesto kalorija može nas u potpunosti zasititi, a može nas i ostaviti gladnima. Samo treba znati što i kako jesti.

Nova aplikacija za smartphone trebala bi pomoći svima koji broje kalorije. Zamišljena je tako da slikom pokaže kolika količina određene namirnice sa sobom nosi 200 kalorija.

Pročitajte i ovo Povlači se dimljena kobasica Bakterija Listeria Povlači se suhomesnati proizvod, provjerite jeste li ga kupili Muškarac je pojeo samo jedan zalogaj curryja i umro od alergijske reakcije kobna reakcija Pojeo samo jedan zalogaj jela s piletinom i srušio se: Umro je za nekoliko dana

Tvorci ove aplikacije tvrde kako je mnogima teško percipirati pojam kalorije te da im je još teže procijeniti koliko bi koji obrok ima kalorija. Tu na scenu stupa Calorific.

Kako točno izgleda 2.000 kalorija?

Kao što i sami možete vidjeti 200 kalorija se znatno razlikuje od namirnice do namirnice. Pa je tako kalorijska vrijednost dvije trećine juneće pljeskavice ista kalorijskoj vrijednosti jedne žličice majoneze te onoj kilograma tikvica.

Iako brojanje kalorija nije jedino bitno u borbi s prekomjernim kilogramima i pokušaju zdravog života, aplikacija će zasigurno pomoći mnogima na tom putu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene